18.02.2015

Новий романтичний шоколадно-мистецький маршрут від InGreen

Туристичний клуб InGreen 14 лютого 2015 року відкрив новий маршрут. Учасники за один день знову встигли максимум і відвідали чотири музеї, два міста і один театр.  Романтична подорож об'єднала більше 50 однодумців. Тож зупинимося коротко на кожному із музеїв.

Першим на нашоу шляху став Музей Шоколаду у Тростянці. Цей найсолодший український музей існує менше трьох років. Він займає три кімнати в будинку князя Василя Голіцина. Перша кімната розповідає історію створення чорного шоколаду та розвиток тростянецької шоколадної фабрики, наступна переносить учасників в Альпи, адже розкриває інформацію про молочний шоколад вцілому та бренд "Milka" зокрема. Остання кімната присвячена історії кави. Всі кімнати надзвичайно солодкі та ароматні, адже всі експонати виготовлені зі справжнісінього шоколаду!

В Суми з Полтави, InGreen

Картинна галарея у Тростянці - дуже гарний музей, який зібрав близько ста художніх робіт у чотирьох залах. Гуляти тут можна декілька годин, адже кожна картина унікальна та прекрасна. А розповідь екскурсовода натхненна та інформативна. Крім двох музеїв у Тростянці є Алея Закоханих та Круглий Двір, де протягом року проходить декілька потужних Всеукраїнських фестивалів. Тож відвідати Тростянець ще раз - ВАРТО!

В Суми з Полтави, InGreen

Місто Суми менше та молодше ніж наша Полтава, але теж варте уваги. Тут провів два літа та написав деякі свої твори російський письменник Антон Чехов. І, хоча його перебування в Сумах було досить коротким, а музей Антона Чехова, невеличких розмірів - відвідати його було дуже цікаво. Екскурсоводи детально розповіли про життя письменника на Сумщині та про його подорожі Полтавщиною. А в невеличних кімнатах зібралося багато експонатів, присвячених письменинку. До того ж у 2015 році відзначається 155 років із Дня Народження Антона Павловича Чехова та 55 років від заснвання музею.

В Суми з Полтави, InGreen

Ще один музей із картинами на маршруті - це Художній музей імені Никанора Онацького в місіті Суми.  Він займає два поверхи і експонує не лише картини, а й зразки прикладного мистецтва. Всього тут більше 15 тисяч екпонатів, тож гуляти в музеї та роздивлятися твори мистецтва можна дуже довго. Музейна колекція презентує український іконопис 18 ст., живопис В.Боровиковського, О.Кіпренського, І.Айвазовського, офорти Т.Шевченка, графіка К.Трутовського, Л.Жемчужникова, твори передвижників, українських демократів В.Васильківського, П.Левченка, С.Светославського, Д.Пимоненка, - талановитих земляків: Н.Онацького, М.Нарбута, К.Власовського, скульптора М.Лисенка, родини Кричевських та твори сучасних місцевих майстрів.

В Суми з Полтави, InGreen

І приємним завершенням дня стало відвідування Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М.С.Щепкіна. Учасники туристичного клубу потрапили на сучасну комедію "Дайте бабусі вічний спокій". Виства цікава та повчальна, адже розповідає про молоде подружжя з бабусею, яке виїхало за кордон у пошуках кращої долі. Але їх шлях до мети був не зовсім законним і розвиток подій спонукає глядачів замислитися та зробити власні висновки щодо моральності тих чи інших шляхів для досягнення цілей. І вистава, і театр, сподобалися усім учасникам туристичного клубу InGreen.

Вся подорож була просто чудова, тож ми її обов'язково повторимо ще раз! Приєднуйтеся!

В Суми з Полтави, InGreen


Про нашу подорож на сайті 0532: СТАТТЯ та ФОТО